Archiefbeelden tot 1984
  
meer video's
Algemeen

1964 Hoorn: Intocht van St. Nicolaas (NTS)

1985 Hoorn: Bello - Gerestaureerd en ingebruik genomen

  
   
Actuele beelden: 1955 Bergen: Bello - Laatste rit. ( opnieuw starten  )
Download deze video  [ 2:25  m /  5,06  MB ]

 

Bello


'Bello' is de bijnaam van stoomlocomotief NS 7742 die sinds 1915 dienst doet op diverse trajecten in Nederland. De locomotief is Nederlands enig bewaard gebleven lokaalspoorlocomotief maar dankt haar bekendheid vooral aan de tramlijn Alkmaar – Bergen aan Zee.

Bello werd in 1914 door de Berlijnse fabriek Schwartzkopf geleverd aan de HIJSM en reed als locomotief 1046 vanaf 1915 op allerlei lokaalspoorlijnen zoals de zg. Haarlemmermeerlijnen, de lijnen Dieren – Apeldoorn en Apeldoorn – Zwolle en lijnen van de GOLS in Oost-Nederland. Standplaatsen van de lok waren in die tijd onder andere Apeldoorn, Winterswijk, Neede, Doetinchem, Uithoorn en Hattem. In 1921 werd de HSM 1046 vernummerd in NS 7742. Op 2 juni 1927 was ze betrokken bij een cycloonramp. Op deze dag stond ze voor onderhoud in de locloods in Neede toen het dak van de loods in stortte en op de NS 7742 kwam. De loc werd in Wpc Haarlem weer hersteld van haar schade. Vanaf 1932 werd ze ingezet op de tramlijn Alkmaar – Bergen aan Zee, langs Koedijk en via Bergen. Na 31 augustus 1955 werd het traject gesloten door de NS, de dag nadat de NS 7742 de afscheidsrit op de lijn gereden had.

In 1960 kwam Bello terug in Bergen en werd ze midden in het dorp neergezet als monument. Stilstaan in weer en wind bleek niet ten goede te komen aan de levensduur, en daarom werd in 1978 de locomotief voor het symbolische bedrag van ƒ 1,00 verkocht aan de Museumstoomtram Hoorn-Medemblik. De restauratie duurde tot 1985. Op 3 april 1985 werd de nieuwgebouwde losse ketel proefgestookt. Menige krant berichtte daarop, niet geheel correct, "Bello weer onder stoom". Op 4 augustus reed de machine voor het eerst weer op eigen kracht: de dag van het inrijden op het emplacement. Op 6 augustus reed de locomotief haar eerste kilometers op de lijn Hoorn – Medemblik, in een retourrit naar Wognum, met aan boord onder andere een inspecteur van NS, die de lok goedkeurde voor de dienst. Op 9 augustus, de eerste dag van het eerste 'Bello-festival', werd de lok met een rit met genodigden feestelijk in gebruik genomen. De SHM-leiding bleef dit echter beschouwen als één der proefritten en de officiële indienststelling vond plaats op 26 juni 1986, door een gedeputeerde van de provincie Noord-Holland.

In de praktijk zet de SHM de lok vooral in voor de dagelijkse middagtram in het hoogseizoen, met de Nederlandse houten tramrijtuigen. In juli 2010 werd gevierd dat de locomotief een totaal van 1.000.000 kilometer had afgelegd.

In mei 2014 heeft de 7742 een geheel nieuwe schoorsteen gekregen, deze van Engelse makelij verving de oude originele schoorsteen. Tevens is er een nieuwe keteldeur vervaardigd die naar NS model is vervaardigd. Op zaterdag 13 september keerde Bello nog eenmaal terug in Bergen ter gelegenheid van de openmonumentendag 2014 met het thema Op Reis. De locomotief werd op een dieplader naar het dorp vervoerd en stond ter bezichtiging op het Plein.
 


     
Vertel anderen per E-mail over deze video.

  

VideoArchief HOORN en de REGIO

        

 

Archiefbeelden tot 1984 
Video,
(8mm smal-) film en foto's uit diverse bronnen met betrekking op
HOORN en de REGIO

     

Opmerking m.b.t. gedateerd beeldmateriaal
Het is inherent aan beelden die jaren geleden zijn gemaakt dat ze  bij het weerzien emoties kunnen losmaken onder andere omdat de personen die in de opnamen voorkomen niet meer in leven zijn. 
Onze welgemeende excuses hiervoor.