Video's

Video's
Algemeen

Foto: Sit Nicolaas - aankomst 2006

2006 Hoorn: Intocht Sint Nicolaas

Sinterklaas in HOORN 1964, 1965 | 1983 - 1984 - 1985 - 1986 - 1987 | 2014
  
Vertel anderen per E-mail over deze pagina:        
   
Deze pagina is het beste te bekijken met Microsoft 'Internet Explorer' in Compatibiliteitsweergave.

Als je Microsoft 'Edge' gebruikt kun je bij 'instellingen' [ . . . ] kiezen voor 'openen met Internet Explorer'
en
vervolgens Compatibiliteitsweergave i
inschakelen.

De knoppen met  'YouTube'-logo leiden naar een versie van de betreffende video met een hogere resolutie.
Deze video's kunnen m.b.t. de inhoud afwijken van de oorspronkelijke video's.

 
Sint Nicolaas' RijmHulp

Sint Nicolaas 'RijmHulp'
Om gemakkelijk rijmwoorden te kunnen vinden zijn complete rijmwoordenboeken gemaakt.'RijmHulp' geeft variaties die rijmen op een bepaald woord. Door de suggesties te bekijken kun je zomaar op een geschikt rijmwoord komen.


Voorbeeld: 'Schoen'

In de lijst met suggesties vind je o.a. 'doen', 'groen' en 'zoen'. Dit zijn geschikte rijmwoorden. De gevonden rijmwoorden kunnen nog worden uitgebreid. Zo zou je 'poen' kunnen uitbreiden tot 'kapoen'. Een andere suggestie kan bijvoorbeeld 'soen', zijnDit is op zich geen geschikt rijmwoord maar 'fat-soen' of 'plant-soen' natuurlijk wel. 


Als je standaardbrowser (bijvoorbeeld 'Edge' of 'Internet Explorer') niet wil meewerken of protesteert, gebruik dan 'Firefox'.

Klik op het 'Firefox'-logo om deze browser te downloaden.
  

\\


2014 Hoorn: Intocht St. Nicolaas
Op 15 november 2014 kwan St. Nicolaas in Hoorn aan. Hij werd welkom geheten door Onno van Veldhuizen, burgemeester van Hoorn. 

Na een korte 'Meet & Greet' op de kade vertrok het gezelschap, met Showband Hoorn aan de kop van de stoet, naar de Rode Steen waar de Sint nog eens in het zonnetje werd gezet. Er was zelfs een speciale uitvoering van de Macarena ter ere van Sinterklaas. 

Na een paar vriendelijke woorden van zijn kant vervolgt Sint Nicolaas zijn rijtoer door de binnenstad.

2014 Hoorn: Intocht St. Nicolaas

2014 Hoorn: Intocht St. Nicolaas

1964  De NTS (Nederlandse Televisie Stichting) registreert de landelijke intocht van 
St. Nicolaas
in Hoorn. Sint en Piet: Ben Groenier en Willem Nijholt

Presentatie: Wim Quint, Hannie Lips en Heman Broekhuizen


1964 Hoorn: St. Nicolaasoptocht
HoornSt. Nicolaasintocht

1965 Ook in 1965 is er een St. Nicolaasintocht met de daaraan verbonden optocht
St. Nicolaas wordt op het stadhuis verwelkomd door burgemeester Canneman. De muzikale omlijsting wordt o.a. verzorgd door de Hoornse harmonieorkesten 'Kunst na Arbeid' en 'Apollo'.


1964 Hoorn: St. Nicolaasoptocht
HoornSt. Nicolaasoptocht

1983  De landelijke intocht van St. Nicolaas wordt verzorgd door de N.OS. (Nederlandse Omroep Stichting) vanuit Hoorn.  

Aan deze uitzending werken o.a. mee: Adrie van Oorschot - Piet Römer - Michiel Kerbosch - Willem Wilmink - Harry Bannink - Aart Staartjes - Martin Brozius - Wieteke van Dort.  Regie: Rudolf Spoor

Burgemeester Janssens ontvangt de Sint met een kort welkomstwoord en 
vervolgens gaat de stoet door een deel van de binnenstand naar de Oosterkerk waar heel wat kinderen gespannen op de Sint en z'n gevolg zitten te wachten. 
Muzikale medewerking van o.a. het Hoorns Harmonie Orkest | Showband Hoorn | de Vrolijke Jagers | Leerlingen van Muziekschool West-Friesland

1983 Hoorn: St. Nicolaas - Landelijke intocht (NOS)
Hoorn
St. Nicolaasintocht

1984 Hoorn: St. Nicolaasintocht
1984  De intocht van St. Nicolaas werd gehouden op 17 november. We volgen de sint vanaf het IJsselmeer en varen samen met hem en z'n gevolg de Hoornse haven binnen waar op de kade een menigte is toegestroomd om hem te verwelkomen. Burgemeester Janssens heeft een opmerkelijk kort welkomstwoord waarna de sint zijn weg kan vervolgen. De route voert eerst door de binnenstad en daarna met de stoomtram richting Huesmolen. 

De intocht wordt muzikaal ondersteund door o.a. het Hoorns Harmonie Orkest, de Vrolijke Jagertjes, Showband Hoorn en dixielandorkest de Bowlers.   

1984 Hoorn: St. Nicolaasintocht
Hoorn


St. Nicolaasintocht
 
1984  Organisatieburo Bert Smits organiseert naast andere evenementen de Sint Nicolaasintocht in Hoorn.
 
We spreken met hem over de activiteiten van zijn organisatieburo en over het organiseren van de Sint Nicolaasintocht 1984 in het bijzonder.1984 Hoorn: Bert Smits - Organisatiebureau
HoornBert Smits - Organisatieburo

1985 Hoorn: 'Parasol' (prijsvraag) - Gluur Pieten betrapt.
1985  Een aantal bedrijven en instellingen heeft zich gevestigd in het voormalig arbeidsbureau aan de Pakhuisstraat onder de naam Parasol. HOORN en de REGIO gaat met de tijd mee en heeft een prijsvraag. De vraag is welke organisaties zich hebben gevestigd in het gebouw aan de Pakhuisstraat. Onder de goede inzenders wordt geloot wie de prijs (volledige naam in chocolade letters) in ontvangst mag nemen. Wat niet meteen duidelijk wordt is dat de letters in bijzijn van de camera moeten worden opgegeten. De winnaar heeft uiteindelijk geweigerd hieraan mee te werken. 

Na het stellen van de kijkersvraag ontdekken we enige activiteit van kleurrijke figuren in de achtergrond. Na een korte achtervolging krijgen we een donker persoon te pakken. Het blijkt om speciaal door Sinterklaas naar Hoorn gestuurde zwarte pieten te gaan. Deze 'gluurpieten' zijn alvast vooruit gestuurd om voor Sinterklaas te spioneren. In Hoorn worden vooralsnog geen stoute kinderen gesignaleerd. 


1985 Hoorn: Prijsvraag Parasol | Gluurpoeten betrapt
Hoorn


 

 

 

'Parasol' (prijsvraag) | 
Gluurpieten betrapt

  
1985 Hoorn: Aankomst St. Nicolaas.
1985  Op 16 november is er heel wat volk op de been als St. Nicolaas aankomt aan de Oude Doelenkade. Burgemeester Janssens heeft dit jaar zijn welkomstwoord zelfs op rijm gezet. 

 

1985 Hoorn: St. Nicolaas - Aankomst

Hoorn


Aankomst St. Nicolaas
  
1985 Hoorn: Intocht St. Nicolaas (uitgebreid verslag).

1985  Uitgebreid verslag van de St. Nicolaasintocht op 16 november. 

Dit evenement wordt gebracht als 'herhaling van het rechtstreekse verslag' dat de week ervoor was uitgezonden. De techniek was natuurlijk nog lang niet zo ver want de bedoelde uitzending betrof uitsluitend de beelden die in de haven waren opgenomen en nog snel gemonteerd konden worden voor uitzending [ intocht St. Nicolaas ]. Er is opgenomen met een aantal camera's verspreid door de binnenstad van Hoorn. We zien de aankomst in de haven, het welkomstwoord van de burgemeester en vervolgens de optocht. De optocht eindigt bij het station van de stoomtram Hoorn - Medemblik. De optocht wordt voortgezet in de Risdam en eindigt met een bezoek van de Sint aan de Huesmolen. 


1985 Hoorn: Intocht St. Nicolaas
HoornIntocht St. Nicolaas
  
1985 Hoorn: St. Nicolaas niet naar Spanje.
1985  Voor de zoveelste keer loopt St Nicolaas vandaag het Houten Hoofd op om te kijken of de boot die hem naar Spanje moet brengen al gearriveerd is. Wij zijn erbij als het nu echt duidelijk wordt dat er nauwelijks iemand geïnteresseerd is in het vertrek van de sint. Zelfs zijn eigen organisatie is kennelijk niet van plan de helpende hand te bieden. Zo moeten we de brave man achterlaten in de haven van Hoorn waar hij in dichte mist wacht op de dingen die misschien nog komen. Eén ding is wel duidelijk. De man heeft er op deze manier geen zin meer in.

1985 Hoorn: St. Nicolaas niet naar Spanje
HoornSt. Nicolaas niet 
naar Spanje

1986 Hoorn: Intocht St. Nicolaas.
1986  Op 14 november 1986 is er weer de traditionele intocht van St. Nicolaas. De goedheiligman blijkt wat moeite te hebben met het feit dat de burgemeester hem niet persoonlijk zal verwelkomen. Burgemeester Janssens zit in Japan en voor loco-burgemeester Sijm heeft de sint nog geen passend cadeau kunnen vinden. Ook is het een hele opgave om een gedicht voor 'Arie' te schrijven. Deze keer hebben we een verslaggever op de kade en een aan boord van de Madrid, de boot van sinterklaas. 

Het blijkt een zeer uitgebreid vaartuig te zijn, compleet met een sporthal, een speelgoedmagazijn en een pepernotenbakkerij. Opvallend is dat alle Pieten steeds maar roepen dat hij niet wil. Maar wat wil de sint dan niet en vooral waarom wil hij niet? Daar proberen we achter te komen. Uiteindelijk komt alles natuurlijk toch nog goed en kan de loco-burgemeester een passend cadeau in ontvangst nemen. Daarna volgt een rondrit door de stad, een rit met de stoomtram en een bezoek aan de Huesmolen in de Risdam.

1985 Hoorn: Intocht St. Nicolaas - Intocht en de problematrische reis naar Hoorn
Hoorn
Intocht St. Nicolaas
  
1986 Hoorn: Vertrek van St. Nicolaas.
  
1986  Op 7 december 1986, een dag na zijn verjaardag, vertrekt Sint Nicolaas in stilte. De publieke belangstelling is minimaal. Op een paar slaperige bewoners van de Veermanskade na, die het schouwspel van achter de ramen volgen, is er behalve de Sint en zijn gevolg niemand op straat te bekennen. 

Sint Nicolaas is natuurlijk diep teleurgesteld. Nu hij de cadeaus heeft afgeleverd mag hij het verder zelf uitzoeken. Ook blijkt de Sint enorm veel last te ondervinden van de kerstman die hem op de hielen zit.

1986 Hoorn: St. Nicolaasbv- Vertrek
Hoorn


Vertrek van 
St. Nicolaas

1987 Hoorn: Sinterklaasmusical 'De Oorzaak' - Intocht St. Nicolaas.
1987  St. Nicolaas is op weg naar Hoorn voor de jaarlijkse intocht op 14 november. Er is iets mis met het gehoor van de Sint. De Pieten proberen van alles om dit probleem op te lossen. Het verhaal wordt verteld in de vorm van een musical. 

De musical wordt af en toe onderbroken voor beelden van de St. Nicolaasintocht (16:49 - 35:03). 

1987 St. Nicolaas: 'De Oorzaak' (musical voor de jeugd) | Intocht Hoorn
Hoorn

Sinterklaasmusical 
'De Oorzaak'
|  
Intocht St. Nicolaas

2006 Op zaterdag 18 november 2006 arriveert St. Nicolaas in de haven van Hoorn. De Goedheiligman wordt wekom geheten door burgemeester Onno van Veldhuizen.

In 2007 viert Hoorn het 650-jarig bestaan van de stad. Als voorschot op de komende feestelijkheden wordt er een enorme verjaardagstaart aangeboden uit naam van stichting 'HOORN 650'. De taart gaat meteen door naar de bewoners van het 'St. Pietershof'.

2014 Hoorn: Intocht St. Nicolaas
HoornSt. Nicolaas aankomst en welkom

2014 Hoorn: Intocht St. Nicolaas
2014  Op 15 november 2014 kwan St. Nicolaas in Hoorn aan. Hij werd welkom geheten door Onno van Veldhuizen, burgemeester van Hoorn. Na een korte 'Meet & Greet' op de kade vertrok het gezelschap, met Showband Hoorn aan de kop van de stoet, naar de Rode Steen waar de Sint nog eens in het zonnetje werd gezet. Er was zelfs een speciale uitvoering van de Macarena ter ere van Sinterklaas. 
Na een paar vriendelijke woorden van zijn kant vervolgde Sint Nicolaas zijn rijtoer door de binnenstad.

2014 Hoorn: Intocht St. Nicolaas
HoornIntocht St. NicolaasSt. Nicolaas -´Zijn hier nog stoute kinderen?'

1965 Sinterklaas - Zijn hier nog stoute kinderen?

1966 / 2014   "Zijn hier nog stoute kinderen?"